Tivolisaga

En musikal av Johan Pettersson och J.C. Schütz.
Premiär: 24 Augusti 2013 på Arbisteatern i Norrköping.

Tankar och ideér

Publicerad 2013-06-24 11:10:00 i Karaktärer, Kostym, Planering,

Vi sommarjobbare fick till uppgift att komma med lite ideér om hur huvudkaraktärerna ska klä sig. Efter att ha läst manuset fick vi en ganska klar bild på vad som passade de olika rollerna. Så vi skrev ner våra tankar och ideér och gick ner till kostymförrådet och började leta kläder, våra tankar om att de kläder vi ville ha kanske inte skulle finnas försvann helt då mer än allt vi sökte fanns där. Under tiden vi var där så hittade vi passande kläder och vi tog lite kort för att visa vad vi tänkt. Men i efterhand så har vi hittat lite nya detaljer och saker som ska ändras så de blir ännu bättre. Men vi har iallafall en helhetsbild på vad vi tänkt oss. Precis som Johan sa till oss så har vi gått efter lite "disney"-tema men ändå stannat vid 16-1700 talet. 
 
På de här bilderna ser vi kläderna till tivolidirektören och en av de rika männen från Verona. 
 
På tivolidirektören har vi tänkt att byta ut den lila kappan mot en röd då det passar mer in i rollen.Vi fick inspirationen från lite sökiningar på internet och så har man ju sätt en och annan tivolidirektör i filmer. Den rika mannen från verona har på sig en kravatt som är ganska typiskt för män med lite högre klass och mera pengar. Byxorna ska vi inte ha men vi har tänkt oss liknande trekvartsbyxor med ett par höga strumpor till. Båda utstyrslarna är ganska klassiska för de rollerna och den tiden.
 
Judy, som är en av huvudrollerna, var det väldigt enkelt att hitta kläder till. Vi hade en tydlig bild på hur vi ville klä henne och det fanns ett stort urval på kläder för en roll som Judy.Hon kallas ofta ''fina flickan'' och det här var vår syn på en fin flicka på den tiden. Vit och stilrent var ett tecken på rikedom och klass. Hon är nog så flickig hon kan bli.
 
Julia & Evelyn
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Produktionsblogg för TIVOLISAGA - en pop/rock-musikal av Johan Pettersson och Johan Christher Schütz, inspirerad av Romeo och Julia. » Gilla oss på facebook


 

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela