Tivolisaga

En musikal av Johan Pettersson och J.C. Schütz.
Premiär: 24 Augusti 2013 på Arbisteatern i Norrköping.

Recension på Kultursidan.nu

Publicerad 2013-08-27 16:37:00 i Koreografi, Kreativt team, Medverkande, Musik, Recensioner,

Kultursidan.nu, Norrköpings kulturbevakare, har publicerat en lång, detaljerad recension av premiärföreställningen.
 
Ur recensionen:

"Det unga kärleksparet görs av Linnea Källström och Olle Petersson. Båda har stor scennärvaro och imponerar med sin sång."

"I Elin Hultbergs koreografi blir de dansande statyerna ett uppfriskande inslag. Dansen har mer karaktär av modern balett än ren showdans."

"Musiken är melodiös och lätt att tycka om. Johan Christher Schütz leker med teman som återkommer och solisterna får ta ut känslorna i fina ballader. Musiken rymmer även tangorytmer, menuett och karusellmusik.

"berättelsen får svärta och djup när karusellskötaren Stormen (Philip Kristiansson) berättar om sitt liv i sången Jag kommer ingenstans. En sång som rymmer ett helt liv och det känns i maggropen. De siamesiska tvillingarna Paulina och Johanna (Anna Carlsson och Clara Karlin) bjuder på ett sångnummer i bästa varietéstil."

Läs hela recensionen här:
http://www.kultursidan.nu/?p=11938

Recension i Folkbladet

Publicerad 2013-08-27 16:08:00 i Karaktärer, Koreografi, Kreativt team, Medverkande, Musik, Recensioner, Repetition,

Folkbladet, som var på genrepet innan ljus var satt och vissa saker fortfarande inte fallit på plats har också recenserat föreställningen.

Sångnumren ansågs vara starka, och det fanns "flera fina röster på scenen".

 
 
 
 
 

"Tidernas saga för vår tid"!

Publicerad 2013-08-26 23:38:00 i Dekor, Karaktärer, Koreografi, Kostym, Kreativt team, Medverkande, Musik,

Så var det avklarat. 3 månaders förberedelser. 2 månaders repetitioner. 1 månads sömnlöshet. För en helg i himmelriket.
 
Publiken var enastående, och vi tappade räkningen på de stående ovationerna på premiärkvällen efter att ridån gått ner över vår Tivolisaga för allra första gången.

NT, Norrköpings Tidningar, gav oss en jättefin recension. Klicka på bilden för att förstora.
 
 
Här är foton från premiärhelgens tre föreställningar:

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tack publiken för fantastisk respons!

Hela ensemblen tillsammans med upphovsmännen Pettersson och Schütz.

Övre raden:

Lisa Forsman, Linn Joge Erinder, Valeria Valdes, Lotta Bäck, Philip Kristiansson, Michael Björkman, Frippe Pettersson, Rebecca Asp, Mons Gregemark, Klara Lundberg, Julia Andersson, Matilda Janzén.

Nedre raden:

Tim Petterson, Kimberly Spirito, Elin Gårdfalk, Anna Carlsson, Clara Karlin, J.C. Schütz, Olle Petersson, Linnéa Källström, Johan Pettersson, Johan Wåhlin, Eva Moberg, Johan Ivarson.

Premiär på lördag!

Publicerad 2013-08-20 01:40:00 i Dekor, Medverkande, Musik, Repetition, Scenografi, Story,

Den här veckan repar vi varje dag utan fredag, och på lördag kl 18:00 går ridån upp på Arbisteatern för Tivolisaga. Vi har jobbat snart 3 månader med förberedelser och planering, och repat sedan mitten av juli...

Imorgon repar vi med kostymer, men här är två suddiga foton från dagens rep.
 
Valentin, Borgmästaren och Protevs sjunger sin trio "Vilken lycka".
 

Ensemblen och Judy i "Ett ögonblick till".
 
https://www.facebook.com/events/202334786596245/

Här följer speltider och mer information. 

24/8 kl:18:00 PREMIÄR!
25/8 kl:15:00
25/8 kl:18:00

En familjeföreställning som utspelar sig i en sagolik dåtid där ett resande tivoli kommer till en stad och en Romeo & Julia-lik historia utspelas.

Medverkande:
Linnea Källström, Olle Petersson, Frippe Pettersson, Michael Björkman, Mons Gregemark, Kimberly Spirito, Johan Ivarson, Johan Wåhlin, Tim Petterson, Clara Karlin, Anna Carlsson, Elin Gårdfalk, Philip Kristiansson, Julia Andersson, Rebecca Asp, Linn Joge Erinder, Matilda Janzen, Lotta Bäck, Lisa Forsman, Klara Lundberg, Eva Moberg, Valeria Valdes.

Regi: Johan Pettersson
Musikalisk ledning: Johan Christher Schütz
Koreografi: Elin Hultberg

Biljetter: Ordinarie 100kr. Studerande 60kr.
Bokning: [email protected] eller 0703-578592


Arbisteatern
Norrköping
https://www.facebook.com/events/202334786596245/

Tvillingarna

Publicerad 2013-08-06 14:11:14 i Allmänt,

 Tivolits tvillingar Johanna och Paulina är två roller som blivit lite större efter manusbearbetningen. För 13år sedan hette de John och Paul och hade inga repliker alls. De uppträdde endast med låten Arabian Horse. Låten heter nu Tvillingpiruett. Här presenterar vi Clara Karlin och Anna Carlsson.
 
Johanna - Clara Karlin
Har i år tagit studenten från Film och Musikgymnasiet där hon läste linjen Scen och Musikal. Har medverkat i musikaler, konserter och teateruppsättningar i skolan. Sommaren 2013 var hon med i dansverket Stella och arbetade med koreografen Joëlle Bouvier. Drömmer om att fortsätta med dans och musikal, att få utbilda mig och arbeta på scen!
 
Paulina - Anna Carlsson
Ska till hösten börja sitt sista år på film och musikgymnasiet. Har genom skolan varit med i olika uppsättningar i form av konserter, pjäser och musikal. Fick hösten 2012 utmärkelsen för "en god musikalisk förebild" på star for lifes körkonsert i Norrköping. Planerar att i framtiden fortsätta på samma spår och förhoppningsvis söka balettakademin i Stockholm. Drömmer om operan och Broadway. Inspirationer är de människor som finns omkring henne och hennes fantastiska lärare på skolan/danskurserna.
 
 

Om

Min profilbild

Produktionsblogg för TIVOLISAGA - en pop/rock-musikal av Johan Pettersson och Johan Christher Schütz, inspirerad av Romeo och Julia. » Gilla oss på facebook


 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela