Tivolisaga

En musikal av Johan Pettersson och J.C. Schütz.
Premiär: 24 Augusti 2013 på Arbisteatern i Norrköping.

Romeo & Julia och Punch & Judy

Publicerad 2013-06-20 20:44:00 i Karaktärer, Musik, Planering, Story,

Sakta, sakta, har vi börjat "packa upp karusellen" på Arbis. Ett par dagar satt vi i Röda Rummet och skrev om manus och låttexter, andra dagar har vi suttit uppkopplade på skype till klockan 2 på natten.

Röda Rummet är mer inspirerande.

 
Produktionsteamet är de första som fått läsa det nya utkastet och ge feedback, och vi har diskuterat kostymer och scenografi, lusläst manuset och brainstormat. Första veckan med våra 7 medarbetare har gått snabbt, och imorgon är det midsommarafton.

Idag återkom basgången till första aktens slutlåt, via ett antikt piano och gamla handskrivna notpapper som återfunnits, där t.o.m. notlinjerna var dragna för hand. På måndag har vi audition, och det känns som att bitarna börjar falla på plats.

Tivolisaga är baserad på William Shakespeare's klassiska pjäs Romeo och Julia, och det är extra roligt att vi får möjlighet att göra premiäruppsättningen i Norrköping. Varför?

Jo, för det var i Norrköping som det första uppförandet i Norden av just Romeo och Julia ägde rum, nämligen på Egges Teater den 5:e augusti 1776. 

236 år senare är det dags igen. 

Vy från Arbis scen ut mot salongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Produktionsblogg för TIVOLISAGA - en pop/rock-musikal av Johan Pettersson och Johan Christher Schütz, inspirerad av Romeo och Julia. » Gilla oss på facebook


 

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela