Tivolisaga

En musikal av Johan Pettersson och J.C. Schütz.
Premiär: 24 Augusti 2013 på Arbisteatern i Norrköping.

Äntligen, till sist

Publicerad 2013-06-19 10:21:00 i Bakgrund, Karaktärer, Kreativt team, Musik, Story,

15 år senare.

Så brukar man inte börja en berättelse, men i vårt fall kan det inte börja på något annat sätt. Vi går över Arbisteaterns scen och pratar om öppningsscenen i andra akten.

15 år tidigare fanns ett 'popband' som hette Punch and Judy Show. De två starkast drivande medlemmarna Johan Pettersson och J.C. Schütz var vänner från gymnasietiden, och delade ett intresse för trestämmiga sångharmonier och oväntade ackordbyten. 

"Vi gör en musikal av låtarna", sa den ena efter att bandet hade splittrats.

"Ja, vilken bra idé", sa den andra.

Av olika anledningar sattes aldrig musikalen upp, men nu 15 år senare är det dags. Äntligen. Storyn är delvis omskriven, karaktärer har tillkommit, och låttexter har uppdaterats. Den 24:e augusti 2013 har Tivolisaga premiär på Arbisteatern i Norrköping.

På den här bloggen tänkte vi dokumentera vägen fram till premiäruppsättningen, där Johan är regissör och J.C. är musikaliskt ansvarig. Produktionsteamet består av sammanlagt nio personer, och förr eller senare kan ni kanske få en glimt av de flesta av oss i en eller annan form.


Välkommen att följa med på vår tivoliresa!


J.C. Schütz och Johan Pettersson

 

 Bandet när det begav sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Produktionsblogg för TIVOLISAGA - en pop/rock-musikal av Johan Pettersson och Johan Christher Schütz, inspirerad av Romeo och Julia. » Gilla oss på facebook


 

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela